Osvojeno drugo mjesto na konkursu za dodjelu AHK nagrade za stručno obrazovanje

Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini, pod pokroviteljstvom Ambasade Savezne Republike Njemačke, sinoć je na prijemu organizovanom u Sarajevu svečano dodijelilo diplome i “AHK nagrade za stručno obrazovanje 2018 /2019.” namijenjene firmama i obrazovnim institucijama u BiH koje se zajednički, vlastitim inicijativama angažuju za praktično, dualno stručno obrazovanje, prilagođeno potrebama privrede u Bosni i Hercegovini.

Od ukupno 31 kompanije i škole koje su učestvovale na konkursu kojeg je Predstavništvo njemačke privrede u BiH raspisalo krajem 2018.godine, Srednja stručna škola „Džemal Bijedić“ iz Goražda, zajedno sa kompanijom EMKA Bosnia, ušli su među tri najbolje i osvojili drugo mjesto na ovom prestižnom takmičenju.

Projekti su kratkim filmom predstavljeni široj stručnoj publici koja se sastojala od važnih predstavnika njemačke i bosanskohercegovačke politike i privrede.

Predstavništvo njemačke privrede u BiH zvanični je predstavnik njemačke privrede u zemlji i prva kontakt adresa za njemačke firme koje su zainteresovane za bh. tržište. Glavni zadatak Predstavništva u Sarajevu predstavlja pružanje podrške njemačkim i domaćim firmama pri pribavljanju relevantnih informacija o privredi. Njemačka ambasada, agencija za promociju investicija i izvoza „Germany Trade & Invest“ (GTAI) i Njemačko društvo za internacionalnu saradnju (GIZ) su pritom neki od najznačajnijih partnera.