„Srce Grada Goražda“ organiziralo humanitarni bazar Prikuplja se pomoć za kupovinu slušnog aparata za dječaka Benjamina iz Ustikoline

 

 

Udruženje „Srce Grada Goražda“ organiziralo je humanitarni bazar, čiji je prihod namijenjen za kupovinu slušnih aparata za dječaka Benjamina Ramovića iz Ustikoline.

 

Na računu za pomoć osmogodišnjem dječaku ranije je prikupljeno 2.600 KM te su mladići i djevojke iz udruženja prodajom ručnih radova i kolača koje su pripremili u saradnji s vrijednim ženama Goražda uspjeli prikupiti dodatnih 2.563 KM.

 

– Dječak treba promijeniti aparate za sluh da bi, kad odraste, mogao biti operiran. Cijena aparata je 5.312 KM i nadamo se da ćemo uspjeti. Inače, Benjamin treba tri puta sedmično ići i na terapije u Foču zbog oštećenja sluha i govora, pa su porodici i za to potrebna finansijska sredstva koje nema – kazao nam je Aldin Šalaka, predsjednik Udruženja.

 

„Srce Grada Goražda“ čine malobrojni vrijedni volonteri, koji svakodnevno rade na prikupljanju različitih vrsta pomoći za socijalno ugrožene i osobe kojima je potrebna pomoć u liječenju.