Goražde 21. marta domaćin prve poslovne konferencije „PIT DRINA“ 2019

Ovim povodom Organizacioni odbor  danas je u  Biznis  Centru održao sastanak na kojem je razgovarano o detaljima održavanja konferencije namjenjene proizvodnji , industriji i tehnologiji.

Poslovna konferencija u  Goraždu 21. marta okupit će proizvodni sektor s ciljem učenja o tehnologijama budućnosti, poslovnom umrežavanju privrednih društava i pojedinaca, kao i motivaciji  za rad u sredinama, u kojima uglavom preovladavaju neka negativna dešavanja i politike. Organizatori su ovom prilikom istakli da je poslovna konferencija prava prilika da se promovišu pozitivne vrijednosti i mogućnosti u poslovanju .

Interesovanje za održavanje PIT konferencije pokazale su i državne institucije , organizacije i udruženja, a vodeću ulogu u pripremi i organizaciji preuzelo je  Udruženje poslodavaca BPK Goražde.

Predstavnici sarajevske firme „Targer“, inače inicijatori organizacije konferencije u gradu na Drini, istakli su da imaju pozitivna iskustva iz drugih gradova u BIH , gdje su bili suorganizatori , a ovakve poslovne konferencije do sada su održane u Bihaću i Tešnju.

Organizatori vjeruju da će ovakva pozitivna priča u proizvodnom sektoru biti prepoznata i uspiješna i u Goraždu, te dodaju da ovaj  grad nije slučajno izabran i da ima mnogo toga ponuditi i predstaviti u poslovnom svijetu.

E.Tabaković/rtvbpk