BPK : Informacija Uprave policije

Dana 26.02.2019.godine u 14,40 sati prijavljeno je da u ulici 1.Maj – Grad Goražde NN lice upućuje pogrdne riječi licu S.B., iz Goražda. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su pronašli lice P.M., iz Goražda i istog pozvali u službene prostorije MUP-a BPK Goražde, gdje je navedeni  alkotestiran i kod  istog je ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu  u iznosu od 0,26 g/kg. Licu P.M., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog drskog ponašanja u alkoholisanom stanju.

Dana 26.02.2019.godine u 20,25 sati u prostorije dežurne službe Policijske stanice Goražde pristupila je Č.E., iz Goražda i prijavila da se kretala sa posla ulicom Ibre Čelika i da joj je na raskrsnici ulica Rifeta Ćutune i Ibre Čelika – Grad Goražde,  prišlo NN lice i udarilo je u predjelu desnog ramena i tom prilkom  otuđilo torbu, a potom se udaljilo u pravcu mosta Žrtava genocida u Srebrenici. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su obezbijedili lice mjesta, dok su uviđaj  izvršili  službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde. Dalji rad na događaju, kvalifikaciji i pronalasku počinioca je u toku.

Dana 26.02.2019. godine službenici Sektora kiminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde,  su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu,  dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “ Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti” iz člana 359. stav 2. KZ F BiH, protiv H.E., iz Goražda.