BPK : Informacija Uprave policije

Dana 04.03.2019.godine u 13,50 sati u prostorije dežurne službe policijske stanice Goražde pristupio je S.Z., nastanjen u Goraždu  i prijavio da ga je u mjestu Sinica – Grad Goražde  lice M.M., fizički napao te da mu je nanio povrede glave u predjelu lijeve arkade. Policijski službenici su do Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde prevezli gore navedeno lice gdje je dežurni ljekar ustanovio da se radi o lakšim tjelesnim povredama. Patrola policije pronašla je i u službene prostorije MUP-a Goražde pozvala lice M.M., nastanjenog u Goraždu, kojom prilikom su lica alkotestirana gdje nije ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu. Upoznat Kantonalni tužilac koji je konstatova da se radi o KD “Lahka tjelesna ozlijeda”iz člana 173. stav 1. KZ F BiH.

Dana 04.03.2019.godine u 14,30 sati u ul.Seada Sofovića Sofe – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su utvrdili da su učesnici nezgode A.E., i F.A.E., nastanjena u Goraždu. Patrola policije izvršila je uviđaj nezgode, te su učesnicima uručeni prekršajni nalozi iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 04.03.2019.godine u 16,15 sati na magistralnom putu M-20 u mjestu Krivaj – općina Foča u FBiH,  dogodila se saobraćajna nezgoda, sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica u kojoj su učestvovala tri putnička motorna vozila. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su u nezgodi učestvovali L.M., i S.S., iz Foče RS BiH i T.F., iz Goražda. Patrola policije izvršila je uviđaj te vozaču T.F., uručila prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 04.03.2019.godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavili izvještaj o počinjenom KD-u “Lahka tjelesna ozljeda” iz čl.173 stav 1 KZ F BiH protiv osumljičenog P.E., nastanjenog u selu Bratiš – Grad Goražde.