Franz Ferdinand, Dubioza kolektiv, Nele Karajlić i mnogi drugi na OK Festu na Tjentištu

Šestu godinu za redom NP Sutjeska će 12., 13. i 14. jula biti epicentar najbolje zabave, dobrog provoda i druženja u jednom posebnom i magičnom ambijentu čiste prirode kakav se rijetko sreće, posebno u kombinaciji sa odličnom muzikom i ostalim festivalskim sadržajima.

I ovog puta publika Nektar OK Festa uživat će u sjajnoj muzici na tri festivalska stagea. Jägermeister main stage ove godine ugostit će “škotske grofove” Franz Ferdinand, jedan od najkvalitetnijih bendova britanske, ali i svjetske muzičke scene. Publika će biti u prilici da uživa u njihovom nastupu, ali i hitovima sa dugo čekanog albuma koji su objavili početkom prošle godine “Always Ascending”. Osim škotskog indie-rock sastava za odličnu trodnevnu zabavu na Jägermeister main stageu pobrinut će se miljenici regionalne publike Dubioza kolektiv, kao i ostali sjajni izvođači iz regiona, od kojih će neki prvi put osjetiti OK atmosferu Tjentišta – Goblini, Nele Karajlić, Brkovi, Edo Maajka, Partibrejkers, Pips, Chips & Videoclips i Helem nejse.

OK kampere, koji su navikli da zagrijavanje za večernje koncerte započnu u dnevnoj varijanti uz dobar provod i izvođače koji ih očekuju na Sensation OK stageu, ove godine će zabavljati Let 3, Bjesovi, Vojko Vrućina, Đorđe Miljenović, Iskaz i M.O.R.T.

Tu nije kraj, kažu organizatori i najavljuju još imena, dobre muzike i zabave na OK summer stageu, omiljenom mjestu za dnevno chillanje kraj bazena, ali i na after partiju u OK kampu.

Osim dobre muzike program Nektar OK Festa nudi sadržaje i za ljubitelje avanture, koji će uživati u rafting doživljaju rijekom Tarom, kroz najdublji evropski kanjoj, te planinarskim šetnjama kroz NP Sutjeska, jednu od poslednjih očuvanih prašuma u Evropi – Perućicu i posjetu Trnovačkom jezeru.

Paketi ponude za boravak na Nektar OK festu dostupni su na zvaničnoj stranici festivala. Organizatori izdvajaju ponudu za OK kampere gdje se u samom startu nudi ograničen broj paketa po cijeni od 25 KM koji podrazumjevaju trodnevni boravak u OK kampu uz mogućnost prisustva svim koncertima na tri festivalska stagea.

(Vijesti.ba)