Nova šansa za povezivanje kompanija iz regije i BIH

Goražde će 21.marta bito domaćin Regionalne poslovno – stručne konferencije „ PIT DRINA“ koja ima za cilj stručno osnaživanje kompanija i firmi iz Bosansko-podrinjskog kantona i njihovo bolje povezivanje sa ostalim dijelovima BiH i regije. Konferencija će se održati u organizaciji konsultantske kuće “Targer Engineering & Consulting u saradnji sa Vladom, Udruženjem poslodavaca i Privrednom komorom BPK Goražde i Gradom Goražde.

Danas je u goraždanskom Biznis centru održan novi, u nizu sastanaka Organizacionog odbora konferencije koja će, kako se očekuje okupiti oko 120 učesnika.

Tarik Kadrispahić, suosnivač i konsultant u konsultanstkoj kući “ Targer Engineering & Colsulting” iz Sarajeva ističe kako u fokusu trebaju biti učesnici, pokrovitelji i sponzori konferencije.

– Konferencija je za ovaj tip proizvodnje i industrije, za ovaj kraj, svakako veoma značajan događaj. Dakle, ne govorim samo o Goraždu, već o cijelom području istočne Bosne. PIT konferencije su nešto novo na našim prostorima, namijenjene prije svega proizvodnim firmama, rukovodećim i stručnim kadrovima u njima i to je ono što ih razlikuje od ostalih konferencija – kaže Kadrispahić.