BPK : Informacija Uprave policije

Dana 11.03.2019.godine u  09,30 sati dežurnoj službi Policijske stanice Goražde obratio se H.B., iz Goražda i prijavio da ga je u ul. 43.Drinske brigade – Grad Goražde, fizički napao R.A., iz Goražda. Na lice mjesta izašla je patrola policije  koja je ispitala navode prijave i licu R.A., uručili prekršajni nalog  iz oblasti  Zakona o prekršajima protiv javnog red i mira, zbog fizičkog napada na drugo lice.

Dana 11.03.2019.godine u 12,30 sati u prostorije dežurne službe Policijske stanice Goražde pristupila je T.D., nastanjena u naselju Mravinjac – Grad Goražde i prijavila da je lice H.H., iz Goražda, prisvojila određenu količinu novca kojeg sakupljaju članovi udruženja penzionera Goražde.  O navedenom događaju upoznat je Kantonalni tužilac koji je konstatovao da se radi o KD-u “Prijevara” iz čl.294 KZ F BiH.

Dana 11.03.2019.godine u 20,05 sati  dežurnoj  službi Policijske stanice Goražde   obratio se D.S., i prijavio da je aktiviran alarm u prostoriji “Lutrija BiH” u ul.Sinan paše Sijerčića-Grad Goražde, te se nedugo zatim telefonom obratila i  K.A., radnica u pomenutom objektu i prijavila da lice Z.S.,  iz Goražda, istu vrijeđa, psuje i drsko se ponaša. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUPa BPK-a Goražde koji su u 20,10 sati lišili slobode lice Z.S., zbog narušavanja javnog reda i mira drskim ponašanjem a koji je bio pod dejstvom alkohola 2,62 g/kg, te je isti smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde, gdje je navedenom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dana 11.03.2019.godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH, protiv osumnjičenog M.S.,  iz Goražda.