Poznat plan priprema Zmajeva za duele protiv Armenije i Grčke

Do meča protiv Armenije koji se igra na Grbavici naš tim odradit će pet treninga

Fudbalska reprezentacija okupljanjem koje je zakazano za ponedjeljak na Ilidži počet će “operaciju EURO 2020”.

Zmajevi će se u Sarajevu pripremati za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i utakmicu protiv Armenije koja je na rasporedu 23. marta na Grbavici.

Izabranici selektora Roberta Peosinečkog do meča sa Armencima odradit će pet treninga. U ponedjeljak, utorak, srijedu i četvrtak radit će u Trening kampu FK Sarajevo na Butmiru (17 sati), dok će dan uoči utakmice trenirati na Grbavici (20.30 sati).

Nakon utakmice protiv Armenije Zmajevi “sele” u Zenicu gdje će dočekati utakmicu protiv Grčke koja se igra 26. marta od 20.45 sati. U nedjelju od 18 sati odradit će trening zatvoren za javnost u Treningu centru N/FSBiH, a u ponedjeljak od 20 sati imat će službeni trening na Bilinom polju.

Selektor Prosinečki za predstojeća dva meča pozvao je 23 fudbalera, ali je odmah bio primoran i na jednu promjenu. Otpao je povrijeđeni Stjepan Lončar (Rijeka), a umjesto njega pozvan je Samir Memišević (Groningen).

Na spisku su – golmani: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Vedran Kjosevski (Željezničar), Kenan Pirić (Maribor);

Odbrana: Ervin Zukanović (Genoa), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Sead Kolašinac (Arsenal), Darko Todorović (RB Salzburg), Eldar Ćivić (Sparta Prag), Samir Memišević (Groningen);

Vezni red: Deni Milošević (Konyaspor), Gojko Cimirot (Standard Liege), Rade Krunić (Empoli), Amer Gojak (Dinamo), Elvis Sarić (Suwon Samsung), Muhamed Bešić (Middlesbrough), Miralem Pjanić (Juventus), Goran Zakarić (Partizan);

Napad: Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Bašakšehir), Elvir Koljić (Universitatea Craiova), Kenan Kodro (Athletic Bilbao), Edin Džeko (Roma).