Održan trinaesti Memorijalni turnir „Sead Bičević“

U organizaciji prijatelja Seada Seje Bičevića i tehničkoj organizaciji Šahovskog kluba „Goražde“ u prekrasnom ambijentu Hotela „Casablanca“ u Mravinjcu kod Goražda danas je održan trinaesti Memorijalni turnir „Sead Bičević“.

Turnir je okupio 39 igrača iz Srbije i Bosne i Hercegovine među kojima i 6 FIDE majstora, kao i čak 33 igrača sa „ELO“ rejtingom FIDE.

Igralo se po Švajcarskom sistemu u 9 kola uz tempo igre od 10 minuta po igraču i primjenu pravila igre FIDE za brzopotezni šah.

Najviše uspjeha imao je goraždanski FIDE majstor Efim Muratović koji je sasvim zasluženo osvojio prvo mjesto sa 7,5 osvojenih poena. Drugo mjesto pripalo je FIDE majstoru Vladimiru Biliću sa 7 osvojenih poena koliko je osvojio i trećeplasirani Srđan Zlobec … itd …

Najuspješniji članovi Šahovskog kluba „Goražde“ bili su Lazar Stavnjak, Jasmin Sadiković i Elvis Peštek kojima su pripale specijalne nagrade. Najmlađi učesnik turnira bio je Adnan Muratović kojemu je pripala specijalna nagrada dar Šahovskog kluba „Bihać“.

Sudijski dio posla vrlo uspješno obavili su Bajro Obuća, međunarodni šahovski sudija i Nijaz Obarčanin, državni šahovski sudija.

Šahovski klub «Goražde» se posebno zahvaljuje sponzorima koji su pomogli organizaciju ovog turnira a prije svih Sabini Ćurovac, Šahovskom savezu Federacije Bosne i Hercegovine, Firmi „Peti Element“ d.o.o. Sarajevo i Šahovskom klubu „Bihać“.

Dosadašnji pobjednici turnira:

2007 – Stojanović Dalibor
2008 – Runić Zoran
2009 – Blagojević Dragiša
2010 – Borić Muhamed
2011 – Blagojević Dragiša
2012 – Muratović Efim
2013 – Arapović Vitomir
2014 – Bilić Vladimir
2015 – Bilić Vladimir
2016 – Bilić Vladimir
2017 – Tutić Rešad
2018 – Muratović Efim
2019 – Muratović Efim

ŠAHOVSKI KLUB «GORAŽDE»