Uprava policije informacija za period od 15.03. do 18.03.2019.godine

Dana 16.03.2019.godine u 01,20 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde na magistralnom putu M-5 u naselju Prača, općina Pale u F BiH, lišili su slobode lice P.F., iz Sarajeva, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 2,50 g/kg. Daljim pregledom vozila pronađeno je  određena količina duhana i  cigareta  bez akciznih markica, te će protiv istog biti poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Dana 16.03.2019.godine u 01,30 sati  policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde na magistralnom putu M-20, u naselju Ustikolina – Općina Foča u F BiH, lišili su slobode lice S.J., iz Ustikoline, zbog upravljanja vozilom u vidno alkoholisanom stanju, gdje je pomenuti odbio da se podvrgne alkotestiranju radi utvrđivanja prisustva alkohola u organizmu, te je smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi u Goraždu, gdje je istom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

 

Dana 16.03.2019.godine u 18,45 sati u Mesuda Bajića Baje – Grad Goražde, istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su kod lica S.D.,  iz Goražda, pronašli pet pvc pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu” ukupne bruto težine 8,35 grama, i jedno pvc pakovanje bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Kokain” ukupne bruto težine 2,85 grama. Gore navedeni  pozvan je do službenih prostorija MUP-a gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz čl. 239 st. 3 KZ F BiH.

 

Dana 17.03.2019.godine u 22,50 sati dežurnoj službi Policijske stanice Goražde obratio se R.A., nastanjen u ul.S.P.Sijerčića – Grad Goražde i prijavio da se iz stana vlasništvo H.I.,  čuje galama i buka. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su ispitali navode prijave, te zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, drskog ponašanja licu H.I., uručili  prekršajni nalog.