Ajla Paradžik, ljudska veličina i jedno od najvećih sportskih blaga BiH

Vedra, simpatična, vrijedna, odgojena, velika sportistkinja, osoba… samo su neke od osobina koje opisuju 24-godišnju Goraždanku, Ajlu Paradžik, odbojkašku reprezentativku Bosne i Hercegovine.

Svojim ponašanjem i profesionalnošću Ajla može i mora biti uzor mlađim generacijama. Napravite anketu među igračicama, navijačima, trenerima, simpatizerima… svi će vam reći samo riječi hvale o Ajli.

Ženska odbojka u BiH se lagano diže, a Ajla je jedna od predvodnica generacije koja ima svjetlu budućnost, generacije koju moramo paziti i pripremati za velika dostignuća.

“Srce me i dan danas zaboli kad se sjetim poraza od Rumunije”, ova izjava Ajle Paradžik dovoljno govori o njenoj odanosti dresu sa najdražim grbom. Bolest, povreda, problemi, niišta je ne može spriječiti da bude tu i pomogne svojoj Bosni i Hercegovini.

Mnogi je smatraju i jednom od najljepših sportistkinja naše zemlje, ali njene ljudske osobine su one koje je krase. Među najtrofejnijim je odbojkašicama, a i sportistkinjama u našoj državi, sa mnogo uspjeha danas nastupa u Mađarskoj.

Ajla Paradžik ili odbojkaška kraljica sa Drine je jedna od onih koja zaslužuje mnogo više, jer je jedno od najvećih sportskih blaga naše Bosne i Hercegovine.

 

Sportske.ba