Goražde danas domaćin brojnih privrednika iz BiH i regiona

U Goraždu je u toku prva Poslovno – stručna konferencija pod nazivom „ PIT DRINA“ 2019 ( Proizvodnja – Industrija – Tehnologija) u čijem radu učestvuje više od 140 predstavnika uspješnih proizvodnih kompanija, asocijacija privrednika, privrednih komora, udruženja, kantonalnih i lokalnih zajednica.

Na samom početku dr.sci Muhamed Ramović, Gradonačelnik Grada Goražda poželio je dobrodošlicu prisutnima i zahvalio se organizatorima što su prepoznali Goražde kao grad koji je privredni centar regije u kojem posluju neke od najuspješnijih kompanija u BiH.

Grad Goražde će i dalje biti velika podrška za privredna ulaganja i za otvaranje novih industrijskih zona – rekao je gradonačelnik Goražda u pozdravnom obraćanju.

Emir Oković, Premijer BPK Goražde u svom obraćanju istakao je značaj infrastrukturnih projekata, od posebnog značaja je svakako izgradnja tunela Hranjen koja je počela početkom marta. “BPK je najmanji kanton u F BiH ali je prepoznatljiv po svom privrednom razvoju koji u zadnjih deset godina među najvećima u Bosni i Hercegovini. “ istakao je premijer Oković.

Na današnjoj konferenciji stručni izlagači će govoriti o najaktuelnijim temama sa kojima se privrednici svakodnevno susreću. Fokus je svakako na inovativnim rješenjima za optimizaciju procesa proizvodnje i motivaciiji uposlenika.

U toku dana planiran je i B2B networking kao i panel diskusija na temu “Inovativne metode u upravljanju ljudskim resursima” o kojoj će govoriti direktori jednih od najvećih i najznačajnijih bh kompanija.

Organizatori ovog izuzetno značajnog skupa privednika u regiji su konsultantska kuća „ Targer“, Vlada BPK Goražde, Grad Goražde, Udrruženje poslodavaca i privredna komora BPK Goražde.

Konferencija se završava obilaskom Industrijske zone Vitkovići u kojoj ćemo posjetiti Prevent Goražde i EMKA Bosniu.