Obilježen 21. Mart – dan mladih Goražda

Mladi Goražda danas su prigodnim sadržajima proslavili svoj dan, 21. mart – Dan mladih Grada Goražda. Općinsko vijeće proglasilo je 21. mart Danom mladih našeg Grada, čime je posebna pažnja posvećena mladima želeći time ukazati na njihovu važnost  u društvenoj zajednici.

U sklopu današnjeg programa obilježavanja Dana mladih, najprije je na platou Gradske dvorane i Trgu branilaca, u režiji Omladinske banke Goražde i Vijeća učenika, održan performans mladih ”Ne želimo otići iz BiH”, nakon čega je položeno cvijeće na Spomen obilježje ubijenoj i nastradaloj djeci 1992. – 1995. godina. Potom je u Maloj sali Centra za kulturu u organizaciji književnog kluba ”Isak” održan književno-poetski matine.

Nakon toga, na platou ispred Centra za kulturu održan je Proljetni koncert Rock škole, a poslije toga u Domu mladih organizovana je modna revija učenika/ca SSŠ Džemal Bijedić sa prigodnim programom.

U sklopu programa obilježavanja Dana mladih Grada Goražda danas je u Maloj sali Centra za kulturu održana i prezentacija na temu ”Uticaj i štetnost konzumiranja nargile”, a 23.03.2019. godine u organizaciji ASU BiH u Dom mladih planirane su društvene igre mladih.

Svim programskim aktivnostima danas su prisustvovali predstavnici Grada Goražda na čelu sa gradonačelnikom dr.sci. Muhamedom Ramovićem koji je mladima uputio čestitke uz želju da zajedničkim trudom i zalaganjem napravime puno uspješnih rezultata u budućnosti.