Optimizam u taboru ”Romantičara” sa Drine, Korda: Čeka nas težak meč, ali pobijedićemo

U nedelju su na programu mečevi 19. kola Prve lige FBiH koji nam donose dosta zanimljivih i neizvjesnih mečeva, kada je u pitanju borba za titulu, ali takođe i par mečeva, gdje se kroji sudbina ekipa koje se grčevito bore za opstanak u prvoligaškom društvu.

piše: Rešad Mamela

Vrlo važan meč za domaćine igrat će se u Goraždu, a gdje će domaćin, ekipa „Romantičara“ sa Drine ugostiti tim „Zvijezde“ iz Gradačca i sigurno da će to biti susret koji će zadovoljiti sve ljubitelje nogometa koji dođu na tribine goraždanskog nogometnog „hrama“.

Zanimanje za meč je veliko, očekuje se masa svijeta u „butiku“ nogometa, a svoj dolazak najavili su brojni ljubitelji sporta iz Goražda i okolnih mjesta. Ekipa Goražda je trenutno na 9. poziciji sa 24 osvojena boda i sigurno joj je važan svaki bod u trci ka luci spasa, jer dosta timova strepi od preseljenja u niži rang takmičenja (Igman, Bratstvo, Slaven, Metalleghe, Vitez…).

O ovom meču koji je vrlo bitan za domaćina, o očekivanjima, rivalu, navijačima iskusni, stameni stoper Haris KORDA, kaže:

”Sigurno da je pred nama izuzetno bitan meč, a igramo protiv ekipe koja je visoko plasirana na tablici, zauzima treće mjesto i ima dobru ekipu koja je spoj mladosti i iskustva (Ružić, Lukić, Maksimović, Jazvin, Antić…) i koja sigurno može iznenaditi svakog rivala. Našeg protivnika respektujemo, cijenimo ali i naš tim je maksimalno spreman, i fizički i psihički, da odigramo izuzetno borbeno, požrtvovano, kvalitetno…i da uz pomoć naših navijača upišemo vrlo, vrlo bitnu pobjedu i nova tri boda. Taj trijumf donijeće nam puno samopouzdanja i sigurnosti pred naredne mečeve i zato učinićemo sve da ostvarimo pobjedu. Bez obzira ko zaigra od prvog minuta sigurno je da će svaki moj saigrač (Ćulov, Šuntić, Mirković, Islamagić, Huseinspahić, Oković, Dučić…) ispuniti sve zamisli stručnog štaba Mastilo-Sarajlić, i da ćemo radost pobijede podijeliti sa našim navijačima.

tekma.ba