Večeras susret BiH – Armenija

Večeras će na stadionu Grbavica biti odigrana utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između BiH i Armenije. Susret počinje u 20.45 sati.

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki rekao je da je Armenija jaka reprezentacija sa nekoliko kvalitetnih igrača i sigurno je da u Sarajevo dolaze po pozitivan rezultat.

“Očekujemo tešku utakmicu, ali vjerujemo da ćemo osvojiti tri boda i pobjedom započeti kvalifikacije”, izjavio je on.

Ističe da su dobro skautirali Armence i kroz Ligu nacija te da su i utakmice u kvalifikacijama još jednom pokazale da nema lakih protivnika.

“Imamo dobru atmosferu u ekipi, favoriti smo i vjerujem da možemo do pobjede. Normalno je da ne pobjeđuju uvijek favoriti, ali mislim da Armenija nema šanse. Najvažniji je dobro započeti kvalifikacije. Nimalo lagana utakmica, ali vjerujemo da možemo pobijediti. Moramo biti sto posto spremni psihološki i fizički. Možda će i biti nekih promjena u timu, ali svi su spremni, osim Sarića, tako da imam u vidu svih 22 igrača”, dodao je Prosinečki.

Naglasio je da je već izabrao početni sastav u kojem neće biti Seada Kolašinca.

“Sejo je imao nekih problema kad je došao tako da ćemo ga ostaviti za utakmicu s Grčkom”, istakao je selektor BiH.

Nogometni reprezentativci Armenije, koji su juče obavili zvanični trening na stadionu Grbavica, u večerašnji meč ulaze puni samopouzdanja, uvjereni u pozitivan rezultat.

Glavni sudija utakmice je Jakob Kehlet iz Danske.

Ovo će, inače, biti treći duel selekcija BiH i Armenije, a u dosadašnja dva, u okviru kvalifikacija za SP 2010. BiH je slavila pobjede 4:1 i 2:0.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo pozvala je navijače nogometne reprezentacije BiH da svojim ponašanjem doprinesu da utakmica protekne u sportskoj i fer atmosferi.

Iz MUP-a KS su saopćili da ponašanja koja imaju obilježje prekršaja ili krivičnog djela neće biti tolerisana.

MUP je sačinio operativni plan fizičkog, operativnog, KDZ i saobraćajnog osiguranja i u skladu s tim će preduzeti sve potrebne mjere s ciljem osiguranja ovog značajnog sportskog događaja.

bhrt.ba