BPK : Informacija Uprave policije

Dana 22.03.2019 godine u 13,10 sati dežurnoj službi Policijske stanice Goražde obratio se C.B., i prijavio da je u ul.Sarajevska – Grad Goražde, izvršen nasilan ulazak u njegovu porodičnu kuću, iz koje je otuđena mašina za mješanje betona, bez motora. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK  Goražde, koji su ispitala navode prijave i izvršili uviđaj. Rad na pronalasku počinioca je u toku.

Dana 22.03.2019.godine u 14,35 sati Operativnom centru MUP-u BPK-a Goražde obratio se dežurni Policijske Uprave MUP-a Foča-RS  i prijavio da se vozilo marke “Mercedes a 180”, crne boje,  nije zaustavio patroli policije u Foči gdje se isto vozilo velikom brzinom  uputio u pravcu BPK-a Goražde, prema Ustikolini F BiH. Navedeno vozilo se u 14,40 sati zaustavilo u mjestu Osanica – Grad Goražde, gdje je vozač pobjegao iz vozila, u obližnje šiblje i šumu. Na lice mjesta izašli su službenici SIP-e BiH koji su preuzeli dalji rad i izvršili uviđaj.

Dana 22.03.2019.godine u 21,25 sati dežurnoj službi Policijske stanice Goražde obratio se T.N., iz Goražda  i prijavio da je u ulici 1.Drinske brigade – Grad Goražde, NN lice staklenom bocom pogodilo njegovo  putničko motorno vozilo marke”Opel Insignia”,te je tom prilikom došlo do oštećenja na vozilu. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, koj su ispitali navode prijave,te utvrdili da  su na pomenutom vozilu nastala  oštećenju. Rad na pronalasku počinioca,dokumentovanju i kvalifikaciji događaja  je u toku.

Dana 23.03.2019.godine u 14,20 sati u prostorije Policijske stanice  Goražde pristupio je D.A., iz Goražda i prijavio da ga je u mjestu Ahmovići – Grad Goražde, za lijevu nogu ujeo pas vlasništva A.A.,. Isti se obratio u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde gdje mu je ukazana ljekarska pomoć. Na lice mjesta izašla je patrola policije i licu  A.A., je uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog držanja opasnih životinja bez nadzora.

Dana 23.03.2019.godine u 21,45 sati dežurnoj službi Policijske stanice Goražde obratio se dežurni ljekar Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde i prijavio da su u isti dovezena dva lica sa povredama koje su zadobili usljed pada sa motocikla. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su ispitali navode prijave i utvrdili da je lice K.S., upravljao motociklom a da se na istom motociklu nalazio i lice T.M., oba iz Goražda, gdje su se isti kretali šetalištem Mustafe Muratspahića – Grad Goražde, kojom prilikom je došlo do pada s motocikla. Izvršeno je alkotestiranje i utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu kod K.S., 1,80 g/kg, te je isti u 22,35 sati lišen slobode zbog upravljanja pod dejstvom alkohola i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi u Goraždu, a kod lica T.M.,1,04g/kg. Protiv lica K.S., podnešena je prekršajna prijava iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.