BPK : Informacija Uprave policije

Dana 29.03.2019.godine u 16,10 sati dežurnoj službi Policijske stanice Goražde obratio se V.A., nastanjen u Goraždu  i prijavio da je u naselju Mravinjac u blizini njegovog imanja primjetio da je drveni stub za elekričnu energiju u dornjem dijelu pregorio, a da je navedeno posljedica požara od dana 25.03.2019.godine. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave, obezbjedili lice mjesta i izvršili uviđaj. Upoznati uposlenici Elektrodistribucije Goražde. Rad na dokumentovanju i kavlifikaciji navedenog djela je u toku.

Dana 30.03.2019.godine u 07,00 sati dežurnoj službi Policijske stanice Ustikolina obratio se R.S., nastanjen u mjestu Radeljevići općina Foča FBiH i prijavio da je u toku noći ispred porodične kuće otuđeno putničko motorno vozilo marke “Golf A2” vlasništvo T.A.,. U toku vršenja uviđaja službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su od strane dežurnog službenika  Policijske stanice Novi Grad-Sarajevo  obaviješteni da je navedeno vozilo pronađeno u mjestu Mojmilo općina Novi Grad-Sarajevo. Rad na dokumentovanju, kvalifikaciji događaju i pronalasku počinioca je u toku.

Dana 30.03.2019.godine u 17,05 sati  dežurnoj službi  Policijske stanice Prača prijavljeno je da su lica H.R., i S.E., nastanjeni u Hrenovici u mjestu Hrenovica općina Pale u FBiH, fizički napali I.K., iz Goražda. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici PS Prača koji su ispitali navode prijave i ustanovili da je ovom prilikom lice I.K., zadobio vidljive povrede u predjelu glave u vidu oguljotina i hematoma. Rad na navedenom  događaju je u toku.

Dana 30.03.2019.godine u 18,10 sati službenici  Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su u ul.Alije Hodžića kod lica M.M., iz Goražda, pronašli dva pakovanja sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao KD-e iz čl.239 stav 3 KZ F BiH “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Dana 30.03.2019.godine u vremenu od 20,00 do 20,45 sati službenici  Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su uz saglasnost Kantonalnog tužioca, a na osnovu usmene naredbe Sudije za predhodni postupak Općinskog suda u Goraždu izvršili pretres stana u Goraždu u ul.Alije Hodžića kojeg koristi lice P.M., i ovom prilikom pronašli 3 kom. metak cal.7,62 mm, 2 kom. metak cal.7,62×57, 1 kom. Digitalna vaga marke “First” i jedno pakovanja sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”. Dežurni  Kantonalni tužilac djelo je kvalifikovao kao KD-e iz čl.239 stav 3 KZ F BiH “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.