Uspješan vikend sportista

Iako je RK Bosna Visoko ušao u utakmicu protiv Goražda kao favorit, s obzirom da se nalazi na prvom mjestu dok se Goražde bori za opstanak, bilo je jasno da se ekipa Goražda neće lako predati te da će učiniti sve kako bi zadržali teoretske šanse za ostanak u Premijer ligi i naredne godine. Iako su gosti bolje otvorili susret, rukometaši Goražda odgovorili su na najbolji način, i nisu dozvolili ekipi  Bosne da napravi značajniju prednost. Igralo se gol za gol , na odmor  su ekipe otišle i pri rezultatu 12:11 za Goražde. Otvaranje drugog poluvremena nije donijelo ništa bolju igru gostujućeg tima, što su iskoristili rukometaši Goražda  i  poveli sa 2 gola, u 38 minuti uspijeli su i da povećaju prednost  bilo je 18:14 . Do kraja susreta Goražde je održavalo   razliku od  3 i 4 gola te na kraju rezultatom  29:25  sasvim zasluženo  slavilo izuzetno važnu pobjedu , u 21. kolu Premijer lige BiH.

Samom odigravanju utakmice predhodila je i jedna lijepa gesta MRK Goražde, koji je dodjelio je zahvalnicu svom najvijernijem navijaču Faruk Kaziću, koji ih redovno prati i podržava već dugi niz godina. Faruk  je igru ekipe Goražda pratio  i u Višegradu, gdje su zbog kazni odigrali tri utakmice.

Prvoligaškim uzbuđenjima nema kraja, s obzirom da većina fudbalskih klubova nema zagarantovan ostanak u ligi, pa u svakoj utakmici želi da osvoji bodove. U takvoj situaciji je i Metalleghe iz Jajca gdje je proteklog vikenda gostovala ekipa FK Goražde. Uz dosta poteškoća domaći su slavili s 2:1. Haračić je krajem prvog dijela pogodio za vodstvo domaćih, da bi u nastavku meča Goražde preko  Mirkovića izjednačilo na 1:1. Međutim do utakmice  Haračić postiže drugi  gol i donosi važan trijumf Metallegheu.

Nogometaši Azota poraženi su jučer na svom stadionu u Vitkovićima  od ekipe Krivaje rezultatom 1:2, u utakmici 19. kola Druge lige Centar F BiH