ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA, ENGLESKI DUEL TOTTENHAM – CITY

Ove sedmice nastavlja se Liga prvaka u fudbalu, a na rasporedu su prve utakmice četvrtfinala. Fudbaleri Liverpula večeras dočekuju ekipu Porta, dok će u engleskom derbiju Totenhem ugostiti Mančester Siti.

Drugu godinu zaredom ta dva kluba se sastaju u nokaut fazi Lige prvaka. Liverpul je prošle sezone u osmini finala izbacio Porto ukupnim rezultatom 5:0.

“To je bilo prošle godine. Biće dodatno motivisani i to je normalno. Jedna od najvećih grešaka koju bismo mogli napraviti je da se oslonimo na ono što je bilo prošle godine. To je prošlost i pokušaćemo da to zaboravimo. Oni imaju cilj kao i mi. Neka pobijedi bolji”, rekao je fudbaler Liverpula Sadio Mane.

Porto je do sada šest puta igrao protiv Liverpula i nijednom nije ubilježio pobjedu.

“Do sada sam u karijeri osvojio tri Lige prvaka. Ove sezone želim četvrtu. Znamo da imamo veoma težak zadatak, protiv jakog tima koji igra u stilu svog trenera”, rekao je fudbaler Porta Pepe.

U drugom meču večeri, fudbaleri Totenhema će na novom “Tottenham Hotspur” stadionu dočekati aktuelnog prvaka Engleske Mančester Siti.

“Siti je favorit, ali moramo iskoristiti činjenicu da igramo prvu evropsku utakmicu na novom stadionu. Svi igrači su uzbuđeni zbog utakmice i jedva čekamo da počne”, rekao je fudbaler Totenhema Hari Kejn.

Biće to 156. međusobni duel Totenhema i Sitija, ali tek prvi u evropskim takmičenjima.

“Ne mislim da će biti neke razlike da li igramo na Vembliju ili na novom stadionu Totenhema. Možda su navijači malo više uzbuđeni jer su konačno u svojoj kući, ali na kraju je sve to isto”, rekao je fudbaler Sitija Kevin de Brujne.

Mančester Siti je ove sezone već osvojio Liga kup, izborio je finale FA kupa, u prvenstvu je drugi s dva boda manje od Liverpula, uz utakmicu manje, a bilježi sjajne nastupe i u Europi.

Navijači “Građana” priželjkuju ‘Quadruple’, četiri trofeja u jednoj sezoni što nije uspjelo niti jednom engleskom klubu.

Utakmice četvrtfinala Lige prvaka počinju u 21 sat.

bhrt.ba