Uprava policije informacija za period 08/09.04.2019.godine

Dana 08.04.2019.godine u 17,00 sati u mjestu Radići – Grad Goražde,  dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica.  Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su izvršili uviđaj nezgode i utvrdili da su u istoj učestvovali D.M., iz Gradačca, i  I.S., iz Travnika. Vozaču I.S., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH.

Dana 08.04.2019.godine u 23,15 sati  dežurnoj službi Policijske stanice Goražde obratio se B.E., iz Goražda i prijavio oštećenje zadnjeg vjetrobranskog stakla na putničkom motornom vozilu marke „Peugeot 307„ vlasništvo B.E.,  iz Goražda, a koje je bilo parkirano u ulici Rabite – Grad Goražde. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su izvršili fotografisanje. Rad na navedenom događaju je u toku.

Dana 08.04.2019. godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a  Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu, dostavili Izvještaj o počinjenom  krivičnom djelu “Lahka tjelesna ozljeda” iz člana 173. stav 1. KZ F BiH, protiv osumnjičenog M.M., iz Goražda.

bpk.gov.ba