Uprava policije informacija za period od 12.04. do 15.04.2019.godine.

Dana 12.04.2019.godine u 07,30 sati dežurnoj službi Policijske stanice Goražde prijavljen je nasilan ulazak u prostorije Osnovne škole “Mehmedalija-Mak Dizdar” u mjestu Berič – Grad Goražde. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave, izvršili uviđaj  i utvrdili da je NN lice izvršilo razbijanje stakla na prozoru škole, gdje je iz jedne prostorije  otuđen jedan LCD televizor marke “Samsung” veličine 32 inča, crne boje. Rad na dokumentovanju događaja, kvalifikaciji i pronalasku počinioca je u toku.

Dana 13.04.2019.godine u 07,10 sati patrola policije Policijske stanice Ustikolina je u naselju Ustikolina, općina Foča u F BiH, lišila slobode lice K.Z.,  iz Goražda, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 1,94 g/kg, te je isti smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde, gdje je navedenom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 13.04.2019.godine u 15,30 sati dežurnoj službi Policijske stanice Goražde obratio se G.M., pripadnik zaštitarske agencije “Pobjeda sigurnost” i prijavio da je u ul. Ušanovića – Grad Goražde, NN lice posjeklo jedno stablo grabovog drveta u privatnom vlasništvu, gdje je isto oštetilo dva polja ograde od bodljikave žice dužine 6 metara,  koja se nalazi oko fabrike “Pobjeda Rudet”. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su na licu mjesta zatekli lice B.E., iz Goražda. Lice mjesta je fotografisano, a o navedenom događaju upoznat je i uposlenik Kantonalne uprave za šumarstvo BPK-a  Goražde koji će preuzeti dalji rad.

Dana 13.04.2019.godine u 23,40 sati dežurnoj službi Policijske stanice Goražde prijavljeno je da u ul.Čajnička – Grad Goražde, u haustoru zgrade lice K.M., pravi probleme. Na lice mjesta izašli su policijski službenici MUP-a BPK-a Goražde koji su ispitali navode prijave,  izvršili uviđaj i utvrdili da je lice K.M., uz prijetnje oštetio ulazna vrata stana vlasništvo O.S., iz Goražda. Patrola policije pozvala je lica do službenih  prostorija MUP-a gdje je izvršeno alkotestiranje i utvrđeno prisustvo alkohola, kod O.Š., 0,57 g/kg, a kod K.M., 1,58 g/kg,  te su navedeni u 01,30 sati lišeni slobode i smješteni u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac  koji je djelo kvalifikovao kao KD-e  iz člana 293. KZ F BiH “Oštećenje tuđe stvari” protiv osumljičenog K.M., iz Goražda.

bpk.gov.ba