Jedna osoba povrijeđena u saobraćajnoj nesreći kod naselja Vitkovići

Jedna osoba je teže povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 9 sati na magistralnom putu M-20 iznad naselja Vitkovići kod Goražda. Riječ je o motociklisti koji je zbog neprilagođene brzine prešao na suprotnu stranu i sudario se sa putničkim automobilom.

„Jutros oko 9 satio i 20  minuta iznad naselja Vitkovića na magistralnom putu M-20 došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovao jedan motociklista i jedno putničko motormo vozilo. Vozač motocikla iz Čajniča zadobio je teže tjelesne povrede, prijelom natkoljenice, ukazana mu je ljekarska pomoć u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde nakon čega je prevezen u Klinički centar u Foču“, izjavio je Emko Rizvanović, šef kabineta komesara policije MUP-a BPK Goražde.

Dežurni kantonalni tužilac je zajedno sa policijskim službenicima obavio uviđaj, a prema prvim rezultatima uviđaja motociklista  je zbog neprilagođene brzine uslovima i stanju puta, usljed mokrog kolovoza, izgubio kontroilu nad motociklom, kazali su nam u policiji.

rtv bpk