MLADI GORAŽDANI NASTUPILI U SKLOPU CENTRALNE SVEČANOSTI 22. MEĐUNARODNOG FESTIVALA DJETETA U GAZIEMIRU

Nakon niza nastupa u sklopu programa 22. Međunarodnog Festivala djeteta u bratskom Gaziemiru pred više hiljada ljudi, mladi goraždani danas su nastupili u sklopu Centralne svečanosti pomenutog Festivala na Gradskom stadionu u ovoj bratskoj općini, gdje su se predstavili svi učesnici Festivala.

Kako smo i pisali do sada zahvaljujući dugogodišnjim prijateljskim odnosima i saradnji sa općinama u Turskoj, mladi goraždani, predstavnici svoga grada i države prije svega, a zatim Kulturno-umjetničkog društva ”Azot” iz Vitkovića i Ansambla narodnih igara i pjesama Centra za kulturu Goražde na čelu sa gradonačelnikom Goražda dr.sci. Muhamedom Ramovićem i delegacijom Grada Goražda, borave u bratskoj Općini Gaziemir – Izmir, gdje učestvuju na jubilarnom 22. Međunarodnom Festivalu djeteta koji se održava u periodu od 19.04.2019. do 28.04.2019. godine.

Domaćini iz bratske Općine Gaziemir su se potrudili da boravak predstavnika našeg Grada bude što je moguće prijatniji i sadržajniji, a mladi goraždani su uzvratili svojim nastupima u sklopu programa pomenutog Festivala.

Naši mladi imaće još sutra nastup, nakon čega je za četvrtak planiran polazak za BiH, tako da se njihov povratak u Goražde očekuje u petak 27.04.2019.godine.