Željezničar i Široki igraju derbi na Grbavici, Sarajevo dočekuje Mladost

Duel trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe na tabeli je ujedno i okršaj koji je bitan za oba tima u pohodu ka pozicijama koje vode u evropska takmičenja.

Željezničar je nakon dva vezana poraza uspio uvjerljivo savladati Krupu u prošlom kolu, dok su tri boda osvojili i Širokobriježani u duelu s prvakom Zrinjskim.

Trener Plavih Amar Osim uoči utakmice ističe da svakog protivnika dobro analiziraju te da bi odmah potpisao kiks protiv Širokog ako će ekipa poslije toga dobiti narednih pet mečeva.

“Ubismo se analizirajući protivnike, to smo učinili sa svim protivnicima. Ako sutra kiksamo, a poslije toga sve utakmice dobijemo, bit ćemo 3. ili 4. Dočekujemo Široki Brijeg u boljem raspoloženju nakon pobjede protiv Krupe. Nije lako nikog dobit. Spremni smo za protivnika kojeg ni u kom slučaju ne možemo potcijeniti. Široki izaziva respekt, što zbog imena, što zbog rezultata”, izjavio je Osim.

Lider na tabeli Sarajevo će na Koševu dočekati Mladost i pokušati se iskupiti za poraz od Slobode u prošlom kolu. Ekipa iz Doboja kod Kaknja, s druge strane, trijumfom nad GOŠK-om najavila je izlaz iz krize.

Zrinjski će u Mostaru dočekati Slobodu u još jednom izuzetno zanimljivom susretu, Čelik gostuje Zvijezdi, a Krupa će ugostiti Tuzla City. Posljednji duel čine GOŠK i Radnik koji će svoj duel odigrati u Gabeli.

Parovi 28. kola:

GOŠK – Radnik (17:00 sati)
Krupa – Tuzla City (17:00)
Sarajevo – Mladost (17:00)
Zrinjski – Sloboda (17:00)
Zvijezda – Čelik (17:00)
Željezničar – Široki Brijeg (20:00)

klix