Ambasador Saudijske Arabije u BIH posejtio Goražde

Ambasador Saudsije Arabije u BIH Hani Abdullah M. Mominah sa gradonačelnikom Goražda Muhamedom Ramovićem razgovaraop je tokom posjete Goraždu  o projektima koje gradska uprava realizira  putem Saudijskog fonda za razvoj, te o pomoći izgradnji zgrade  Službe hitne medicinske pomoći kao i dijaliznog centra u ovom gradu.

”BiH ima dobru saradnju sa Saudijskom Arabijom i oni su realizovali veliki broj projekata milionskih vrijednosti i drago mi je da je Grad Goražde dio tih projekata. Mi smo od Saudijskog fonda za razvoj dobili najpovoljniji kredit od šest miliona dolara i projekti koje finansiramo tim sredstvima se privode kraju, a od ambasadora smo zatražili da nam pomogne kako bi se  kredit otpisao ili da se na neki način prolongira“, izjavio je Ramović nakon susreta.

Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani Abdullah M. Mominah ističe kako su razgovarali o produbljivanju saradnje i projektima koji se realizuju putem Saudijskog fonda u Goraždu.

„Svakako želimo da je grad Goražde kao i svaki drugi grad u BiH prihvaćen, da mu se pruži podrška od strane  Kraljevine Saudijske Arabije. Ovdje konkretno mislimo na pomenute projekte Saudijskog fonda za razvoj koji su, kako je Gradonačelnik rekao, pri kraju i drago nam je da će biti na usluzi građanima ovog grada“, poručio je.

Delegacija je danas posjetila i lokaciju na kojoj bi se gradio objekat  Službe hitne medicinske pomoći kao i dijaliznog centra.