Uprava policije informacija za period od 26.04. do 29.04.2019.godine

Dana 26.04.2019.godine u 13,30 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se uposlenik JP “Bosansko-podrinjske šume” i prijavio bespravnu sječu 8,43  m3  bukove šume na lokalitetu Ravni vrh, MZ Ilovača. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK- Goražde koji su izvršili uviđaj. Rad na dokumentovanju, kvalifikaciji djela, te pronalasku počinilaca je u toku.

Dana 26.04.2019.godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su nadležnom Tužilaštvu u Goraždu dostavili izvještaj o počinjenim krivičnim djelima “Spriječavanje službene osobe u vršenju službene radnje” iz čl.358, “Oštećenje tuđe stvari” iz čl.293 KZ F BiH, te krivičnog djela “Nedozvoljeno nabavljanje, držanje ili nošenje vatrenog oružija, dijelova za vatreno oružije i municije” iz čl.73 st.1 tačke a, Zakona o nabaljanju, držanju i nošenju oružija i municije protiv osumljičenog B.H., iz Goražda.

Dana 27.04.2019.godine u 06,30 sati  dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se H.E., iz Goražda i prijavio da je na mostu u mjestu Vitkovići – Grad Goražde, njegov brat H.A., (1973) iz Goražda, izvršio suicid-vješanjem. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su ispitali navode prijave, obezbijedili lice mjesta i izvršili uviđaj. Na lice mjesta izašao je i mrtvozornik Kantonalne bolnice Goražde, a o navedenom događaju upoznat je Kantonalni tužilac.

Dana 27.04.2019.godine u 13,45 sati  dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratila se Č.E., iz Goražda i prijavila da  je u ulici Ferida Dizdarevića – Grad Goražde, NN lice kamenom oštetio prednje vjetrobransko staklo na parkiranom putničkom motornom vozilu marke “Audi” vlasništvo Đ.A.,. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su potvrdili navode prijave, a rad na dokumentovanju, kvalifikaciji događaja i pronalasku počinioca je u toku.

Dana 27.04.2019.godine u 19,00 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde prijavljeno je narušavanje javnog reda i mira u ul.M.Mašića Munje u blizini gradskog stadiona “Midhat Drljević” u Goraždu. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji u utvrdili da je lice P.N., nastanjen u Goraždu nakon kraće rasprave drškom zastave u predjelu glave udario Ć.Dž., nastanjenog u Goraždu. Licu Ć.Dž., ukazana je ljekarska pomoć u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde gdje su ustanovljene lakše tjelesne povrede u vidu posjekotine u predjelu glave. U službenim prostorijama MUP-a Goražde izvršeno alkotestiranje, te ovom prilikom ustanovljeno kod  Ć.Dž., 1,33 g/kg, a kod  P.N., 1,53g/kg alkohola u organizmu. Istog dana u 22.00 sati lice P.N., lišen je slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde, gdje je navedenom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog fizičkog napada na drugo lice.

bpk.gov.ba