Obilježen dan MZ Osanica

Nizom prigodnih programskih sadržaja jučer je obilježen Dan Mjesne zajednice Osanica. Obilježavanju je prisustvovao određeni broj zvaničnika, mještana i predstavnika Savjeta mjesne zajednice. U sklopu programa održan je historijski čas Sjećanje na poginule borce, zatim su prisutni položili cvijeće na hair česmama, nakon čega je organizovano druženje, a u sklopu programa održana su i sportska takmičenja.

Čestitku i riječi dobrodošlice povodom Dana Mjesne zajednice Osanica najprije je uputio predsjednik Savjeta Mujo Kovač, koji je ovom prilikom još jednom podsjetio na značajne aktivnosti i projekte koji su realizovani tokom protekle godine na području ove mjesne zajednice, kao i projektima koji će se realizovati ubuduće.

Svečanosti u mjesnoj zajednici Osanica prisustvovao je gradonačelnik dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima koji je ovom prilikom, uz čestitke svim građanima Osanice povodom Dana ove mjesne zajednice, govorio o ulozi Osanice tokom rata i značaju otpora koji je pružen u ovoj mjesnoj zajednici, nakon čega je pohvalio rad Savjeta naglasivši kako se zahvaljujući dobrim odnosima i saradnji riješe mnogi problemi stanovnika Osanice, a sve u cilju da se stvore što bolji uslovi za život.

O značaju Osanice i njenih boraca tokom proteklog rata govorio je jedan od sudionika ovih događaja ratni komandant Sakib Pačo, a prisutnima se obratio i ministar za boračka pitanja BPK Edin Aganović.

 

www.bpkg.gov.ba/www.gorazde.ba