BPK : Informacija Uprave policije

Dana 30.04.2019.godine u 15,50 sati na magistralnom putu M-20 u mjestu Potrkuša – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom i povrijeđenim licem. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su u nezgodi učestvovali K.D., nastanjen u Foči – RS BiH i P.E., nastanjen u Goraždu. Ovom prilikom P.E., zadobio je povredu vrata ustanovljenu u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde. Vozaču K.D., uručen je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 30.04.2019.godine u 19,00 sati službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su u ulici Maršala Tita Grad Goražde, kod lica Ć.A., iz Goražda, pronašli  jedno PVC pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu”Speed”, ukupne bruto težine 21,96 grama. Navedeno lice pozvano je u službene prostorije MUP-a, gdje je nad istim zavedena kriminalističke obrada. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo iz čl.239 st.3 KZ F BiH “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Dana 01.05.2019.godine u  17,55 sati dežurnoj službi policijske stanice Prača prijavljeno je narušavanje javnog reda i mira, fizičkim napadom u ul.Smaje Ferhatovića na stadionu “Selvedin-Selko Žigo”. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je ispitala navode prijave, gdje je ustanovljeno da je lice Đ.E., nastanjen u Sarajevu udario otvorenom šakom u predjelu glave jedno maloljetno lice iz Sarajeva. Licu Đ.E., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda o mira, zbog fizičkog napada na drugo lice.

Dana 02.05.2019.godine u 17,10 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde u mjestu Osanica – Grad Goražde, prilikom zaustavljanja i kontrolisali  putničkog motornog vozila marke “Golf A2” kojim je upravljao vozač P.B., iz Goražda, a u vozilu su se nalazila i  lica Č.R., i A.A., iz Goražda, prilikom pregleda jakne koja se nalazila u vozilu vlasništvo A.A., u lijevom džepu je pronađeno jedno pvc pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu” bruto mase 1,04 grama. Gore navedena lica pozvana su u službene prostorije MUP-a, kojom prilikom je upoznat i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ F BiH “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.