Rudo : Sajam domaćih proizvoda okupio više od 120 izlagača

U Rudom je održan 5. Sajam domaćih proizvoda, koji je okupio više od 120 izlagača iz tri zemlje i 23 opštine.

Direktor Javne ustanove za turizam i sport Rudo Vladimir Bradonjić rekao je da je program dvodnevnog sajma raznovrsan i obuhvata savjetovanje i edukaciju za poljoprivrednike, kvizovu, nagradne igre i bogat kulturno-umjetnički program.

– Imamo dosta posjetilaca i nadamo se da će izlagači prodati ono što nude. Opština Rudo je izrazito nerazvijena i veliki dio naše ciljne grupe su poljoprivrednici, a ovo je mogućnost da se ti proizvodi na ovom sajmu promovišu – istakao je Bradonjić.

Koordinator za razvojne projekte opštine Rudo Jelena Kuzmanović Šalipur rekla je da je značaj ove manifestacije veliki, budući da je opština Rudo jedna od nerazvijenijih u Republici Srpskoj.

– Manifestacija daje šansu da se promovišu domaći proizvodi. Na ovaj način dajemo značaj preduzetništvu i mogućnosti samostalnog privređivanja. Ovo je jedinstvena šansa da se okupe preduzetnici, da razmijene mišljenja i iskustva i da plasiraju svoje proizvode – dodala je Šalipur.

Učesnik sajma Zoran Spremić iz Loznice rekao je da na štandu izlaže zimnicu i slatki program.

– Na ovom sajmu sam prošle godine osvojio zlatnu plaketu za najbolji, najopremljeniji štand. Pripremili smo i nove proizvode, a to je domaći biozačin i domaće jabukovo sirće – istakao je Spremić i pohvalio organizatore Sajma.

058.ba