Uprava policije informacija za period od 10.05. do 13.05.2019.godine

Dana 10.05.2019. godine službenici Sektora kriminalističke policije  MUP-a BPK-a Goražde,  su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu uputili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz čl.239. stav 3.  KZ FBiH, protiv osumnjičenog Č.R., iz Goražda.

Dana 10.05.2019. godine službenici Sektora kriminalističke policije  MUP-a BPK-a Goražde, su  Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu  uputili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Oštećenje tuđe stvari” iz čl.293. stav 1.  KZ FBiH protiv osumnjičenog, K.M., iz Goražda.

Dana 10.05.2019.godine u  08,20 sati  policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde su u ul. Sinan.paše.Sijerčića – Grad Goražde  zaustavlili putničko motorno vozilo marke ”Pasat 3 B” kojim je upravljao B.S., iz Bileće, gdje je pregledom ustanovljeno da navedeni u prtljažniku vozila  prevozi visoko tarifnu robu, veću količinu cigareta, bez potrebne dokumntacije. Upoznati službenici Uprave za  indirektno oporezivanje BiH, koji su izašli  na lice mjesta, gdje je  ustanovljeno da se radi o 6.510 paklica cigareta. O navedenom događaju upoznat dežurni tužilac Tužilaštva BiH koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Nedozvoljen promet akciznim robama” iz čl. 210 a. KZ BiH.

Dana 11.05.2019.godine u 17,20 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se dežurni iz Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde i prijavio da je u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde dovezeno jedno povrjeđeno djete u saobraćajnoj nezgodi u naselju Kazagići – Grad Goražde. Na lice mjesta izašla je patrola policije i utvrdila da su u UC Kantonalne bolnice Goražde zatekli vozača L.B.,  iz Novog Goražda, koja je  upravljajući  putničkim motornim vozilom marke “Peugeot 208” ostvarila kontakt sa maloljetnim djetetom u naselju Kazagići te isto dovezla do Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde. Vozaču L.B., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 12.05.2019.godine u 12,55 sati  dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se uposlenik Kantonalne bolnice Goražde i prijavio da u prostorijma Urgentnog centra imaju problema sa licem H.S.,  iz Goražda. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je ispitala navode prijave kojom prilikom su gore navedenom licu uručili  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mmira zbog drskog ponašanja.

Dana 12.05.2019.godine u 17,50 sati dežurnoj  službi policijske stanice Ustikolina prijavljeno da je tokom odigravanja  nogometne utakmice između NK Kolina i NK Berič, na stadionu u Ustikolini, općina Foča u F BiH, došlo do problema. Na lice mjesta izašla je patrola policije koja je utvrdila da je nogometni igrač H.E.,  iz Goražda, tokom igre fizički napao sudiju utakmice R.A.,  iz Goražda, gdje nije bilo vidnih povreda, a utakmica je prekinuta u 79 minuti igre.  Licu H.E., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog fizičkog napada na drugo lice.

Dana 12.05.2019.godine u 19,08 sati dežurnoj  službi policijske stanice  Goražde obratio se M.A., iz Goražda i prijavio da mu je bivša djevojka T.A., nastanjena u Novom Goraždu u njegovom prisustvo iz njegovog stana u ul.Zaima Imamovića u Goraždu bez njegovog odobrenja uzela ključeve i odvezla njegovo auto marke “Renault scenic”.  Na lice mjesta izašla je patrola policije  koja je ispitala navode prijave i izvršila uviđaj.  Rad na događaju i kvalifikaciji istog  je u toku.

bpk.gov.ba