Održana priredba povodom završetka programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja djece

Povodom završetka ovogodišnjeg Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja djece sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koji se realizuje već devetu godinu zaredom, u Gradskoj dvorani ”Mirsad Hurić” Goražde danas je organizovana priredba.

Kroz Program koji je trajao tri mjeseca, a koji su realizovali SOS Dječiji vrtić  i  JU za Predškolski odgoj i obrazovanje vrtić ”Sunce”, prošlo je 247 djece koja će biti upisana u prvi razred devetogodišnjeg obrazovanja.

Uz mališane i njihove odgajatelje iz vrtića, te roditelje i rodbinu, današnjoj priredbi  koju su  organizovali JU za Predškolski odgoj i obrazovanje vrtić ”Sunce” i SOS Dječiji vrtić prisustvovali su i predstavnici Vlade BPK Goražde i Grada Goražda.

Dječacima i djevojčicama, roditeljima i odgajateljicama, ovom se prilikom obratio ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Arman Bešlija koji je uz čestitke, mališanima uputio i želju da u nastavku odrastanja, u školi ostvaruju uspjehe. Čestitke je uputio i Alija Lapo, direktor SOS Dječijeg vrtića – ”Neka vas draga djeco, svuda i uvjek prati sreća, dočekuje i obogaćuje znanje.“

U ime gradonačelnika Goražda dr.sci. Muhameda Ramovića priredbi je prisustvovala njegova pomoćnica Samira Drakovac sa saradnicima koja je uputila čestitke mališanima i njihovim roditeljima povodom polazka u školu.

Od strane Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a predstavnicima vrtića danas su  uručena i uvjerenja za svu djecu o uspješno završenom Programu.