BPK : Informacija Uprave policije

Dana 23.05.2019.godine u 12,10 sati u prostorije dežurne službe policijske stanice Goražde obratio se M.E., iz Goražda i prijavio da su mu NN lica koristeći hemijsko sredstvo uništila 2000 m2 zasada jagoda, u mjestu Hubjeri – Grad Goražde. Na lice mjesta izašli su službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde koji su uz prisustvo Kantonalnog tužioca izvršili uviđaj. Rad na događaju i kvalifikaciji istog je u toku.

Dana 23.05.2019.godine u 14,20 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratili su se V.A., i A.E., nastanjeni u mjestu Jezero-Ilovača – Grad Goražde i prijavili da krupna stoka (bikovi i krave) vlasništvo C.E., nastanjen u Rašković Potok-Ilovača -Grad Goražde, ulaze na njihova imanja prave štetu i agresivno se ponašaju. Na lice mjesta izašla je patrola policije koja je ispitala navode prijave, te zbog držanja životinja bez nadzora, licu C.E., uručila prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dana 23.05.2019.godin službenici Sektora kriminalističke policije  MUP-a BPK-a Goražde su  Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavili Izvještaj o počinjenom  krivičnom djelu “Krađa” iz člana 286. stav 1. KZ F BiH, protiv osumnjičenog   M.A., nastanjenog u  Goraždu.