Uprava policije informacija za period od 24.05. do 27.05.2019.godine

Dana 24.05.2019.godine u 15,25 sati  dežurnoj  službi policijske stanice Goražde obratila se M.M., iz Goražda i prijavila oštećenje prednjeg vjetrobransko stakla na putničkom motornom vozilu marke “Škoda fabia” lično vlasništvo, koje je bilo parkirano u ulici Zaima Imamovića – Grad Goražde. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je potvrdila navode prijave, obezbijedila lice mjesta i izvršila uviđaj. Dalji rad na događaju je u toku.

Dana 25.05.2019.godine u 08,50 sati  dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se G.V., nastanjen u Rogatici i prijavio da je izvršen nasilan ulazak u njegovu porodičnu kuću u selu Vučetići – Grad Goražde. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su obezbijedili lice mjesta, izvršili uviđaj i utvrdili da tom prilikom nije ništa otuđeno iz kuće. Rad na navedenom događaju je u toku.

Dana 25.05.2019.godine u 19,10 sati  dežurnoj  službi policijske stanice Goražde obratio se F.S., iz Goražda i prijavio da je u naselju Belvedere – Grad Goražde, prilikom mimoilaženja sa vozilom, imao problema sa licem S.R., iz Goražda koji mu je upućivao pogrdne i prijeteće riječi. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je ispitala navode prijave a lice S.R., pozvan je u službene prostorije MUP-a gdje je istom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog drskog ponašanja.

Dana 26.05.2019.godine u 17,55 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se Ž.H., nastanjen u Goraždu i prijavio da je lice T.S., iz Goražda  njegovog maloljetnog unuka vukla za uši i šamarala u jednoj trgovinskoj radnji u ulici Muhidina Mašića – Munje u Goraždu. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je ispitala navode prijave, te licu T.S., uručili prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog fizičkog napada.

Dana 26.05.2019.godine u 19,25 sati službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su u ul.R.Islamagića – Grad Goražde, kod lica Ž.H., iz Novog Goražda, pronašli  jedno PVC pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ”Marihuanu“. Navedeno lice pozvano je u službene prostorije MUP-a  gdje je izvršena kriminalistička obrada. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo iz čl.239. KZ F BiH “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Dana 26.5.2019.godine u 20,45 sati službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su u ul.Omladinska – Grad Goražde, kod lica Č.R., iz Goražda, pronašli jedno PVC pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ”Marihuanu”. Navedeno lice lišeno je slobode, te nakon kriminalistička obrada, u 23,50 sati smješten u prostorije za zadržavanje u policijskoj Upravi Goražde. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo iz čl.238  KZ F BiH “Neovlaštena proizvodnja istavljanje u promet opojnih droga”.

bpk.gov.ba