BPK : Informacija Uprave policije

Dana 29.05.2019.godine u 09,45 sati u ulici Ibrahima Popovića – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda, sa meterijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su u nezgodi učestvovali E.I., i U.E., iz Goražda. Protiv gore navedenih vozača podnešene su prekršajne prijave iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 29.05.2019.godine u 13,00 sati dežurnoj službi policijske stanice Prača obratio se K.D., iz Istočnog Sarajeva i prijavio da je u ulici Rasima Prljače, općina Pale FBiH, sa spomenika porodične grobnice, skinuto sedam ploča sa likovima, izrađenim od bronze. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je potvrdila  navode prijave i izvršila uviđaj. O navedenom događaju upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo “Povreda mira pokojnika” iz člana 379. KZ FBiH.

Dana 29.05.2019.godine u  14,35 u prostorije dežurne službe policijske stanice Goražde obratila se V.E., iz Goražda i prijavila da joj je u ulici Sinan paše Sijerčića – Grad Goražde, prišao T.H., iz Goražda i istoj upućivao pogrdne riječi i  popljuvao je. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je ispitali navode prijave, kojom prilikom je T.H., prijavio da je njemu V.E., upućivala pogrdne riječi. Dalji rad na događaju  je u toku.

Dana 29.05.2019.godien u 14,50 sati u ulici 31.Drinske brigade – Grad Goražde,  dogodila se saobraćajna nezgoda,  sa meterijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je izvršila uviđaj i utvrdila da su u nezgodi učestvovali Č.Š., i F.E., iz Goražda. Vozaču Č.Š., uručen je  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH.

Dana 29.05.2019. godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a  BPK-a Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3.  KZ FBiH  protiv osumnjičenog M.N.,  iz Goražda.