Uprava policije informacija za period 30 / 31. maj 2019. godine

Dana 30.05.2019.godine u 07,45 sati  dežurnoj  službi policijske stanice Goražde obratio se uposlenik D.O.O. “OKAC” i prijavio da je na lokalnom putu Osanica – Iovača gdje izvode radove, u toku noći, nasilno iz rezervoara dvije radne mašine “bagera” otuđeno pogonsko dizel gorivo. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je potvrdila naovde prijave,  obezbjedila lice mjesta i izvršila uviđaj. Upoznat  je Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Krađa” iz člana 286. KZ FBiH.

Dana 30.05.2019.godine u 09,55 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se uposlenik Kantonalne uprave za šumarstvo BPK-a Goražde, i prijavio da je u mjestu Uhota Brdo – Grad Goražde, od strane NN lica izvršena bespravna sječa 2,41 m3 ogrevnog hrastovog drveta. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je obezbjedila lice mjesta i izvršila  uviđaj. Rad na navedenom događaju je u toku.

Dana 30.05.2019.godine u 16,50 sati prijavljeno je da je u ul.Alije Hodžića – Grad Goražde, u jednoj apoteci lice T.A., iz Goražda fizički napala M.A., iz Goražda, udarivši ga otvorenom šakom u predijelu glave. Prilikom intervencije patrole policije lice M.A., povrjedio je desnu ruku policijskom službeniku, te je navedeno lice u 16,55 sati lišeno slobode uz upotrebu fizičke snage i sredstava za vezivanje, a u 18,40 sati isti je smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi  Goražde. Licu T.A., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog fizičkog napada na drugo lice. Uviđaj je izvršen od strane službenika Sektora kriminalstičke policije MUP-a BPK-a Goražde. Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji djela je u toku.

Dana 30.05.2019.godine u 19,00 sati u mjestu Zupčići – Grad Goražde dogodila se saobraćajna nezgoda sa meterijalnom štetom i jednim povrijeđenim licem,. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je izvršila uviđaj i utvrdila da su u nezgodi učestvovali F.D., nastanjen u Goraždu i P.V., nastanjen u Češkoj. Vozaču P.V., ukazana je ljekarska pomoć u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde, gdje se dežurni ljekar nije izjasnio o stepenu povreda. Vozač F.D., je alkotestiran gdje je kod istog ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 1,05 g/kg, kojom prilikom je istom uručen prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u  BiH.

bpk.gov.ba