Prosinečki: Ovo nam je jedna od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je otputovala u Tampere, gdje će u subotu sa selekcijom Finske odigrati susret trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zmajevi će do utakmice odraditi dva treninga, prvi već danas od 18 sati.

Selektor BiH Robert Prosinečki za ovaj duel ne može računati na usluge Radeta Krunića, Seada Kolašinca, te Miralema Pjanića, koji će odraditi jedan meč suspenzije zbog crvenog kartona.

– Imali smo problema s vremenom tokom priprema. Svi su spremni. U Finskoj ćemo odraditi još dva treninga. Ovo nam je jedna od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama. Finci su dobri, ali ja vjerujem u dobar rezultat – rekao je Prosinečki.

– Dodao je da “to što dugo nisu primili gol govori koliko su dobri”.

– Ako nisu primali golove, onda nisu ni gubili. Ne smijemo ih potcijeniti. Trudit ćemo se da nađemo rješenje – dodao je bh. selektor uz konstataciju da je pripreme u Sarajevu malo pokvarilo vrijeme, ali da se na takve stvari ne može utjecati.

Selektor Prosinečki ovoga puta nije govorio o meču sa Italijom kazavši da će o tome pričati tek poslije Finske.

Miralem Pjanić neće igrati u Tampereu, ali je otputovao u Finsku.

– Ovo nam je sigurno bitnija utakmica nego sa Italijom. Važno nam je uzimamo bodove u tzv. manjim utakmicama. Ako pobijedimo Finsku olakšat ćemo put na Evropsko prvenstvo. Međutim, gledali smo snimke finske reprezentacije i neće biti nimalo lako – izjavio je veznjak Juventusa.

Utakmica između Finske i BiH igra se u subotu od 18 sati. Nakon dva odigrana kola, lider u grupi J je Italija sa šest bodova, po četiri imaju BiH i Grčka, Finska ima tri boda, dok su Armenija i Lihtenštajn bez učinka.

faktor