BPK : Informacija Uprave policije

Dana 28.06.2019.godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde,  su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu, dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Teška krađa” iz člana 287. stav 1. KZ FBiH, a u vezi sa članom 55. istog Zakona, protiv osumnjičenih A.B., nastanjen u općina Stari Grad Sarajevo i K.M., nastanjen u općina Pale-RS.

Dana 28.06.2019.godine u 20,00 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se zaštitar TC “Bingo”, koji se nalazi u ulici Rabite bb – Grad Goražde,  i obavjestio da mu se obratio Č.M., iz Goražda i prijavio da je njegova supruga Č.M., prilikom plaćanja na kasi zaboravila mobilni telefon. Na lice mjesta izašla je patrola policije gdje je izvršen pregled video nadzora u pomenutom objektu i ustanovljeno da je navedeni telefon uzela K.F., nastanjena u Novom Goraždu.  Lice K.F., suprug od gore pomenute  predao je telefon službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde. Rad na navedenom događaju je u toku.

Dana 30.06.2019.godine u 19,10 sati na magistralnom putu M-20,  u ul.31.Drinske brigade – Grad Goražde,  dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom i povrijeđenim licima. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je izvršila uviđaj i utvrdila da su četiri lica prevežena do Urgentong centra Kantonalne bolnice u Goraždu. Učesnici saobraćajne nezgode su M.A., i D.A., iz  Goražda, a  tjelesne povrede zadobili su M.E.,  prelom desnog ručnog zgloba, M.A., povrede lijeve podkoljenice i konfuzije nosa, D.N.,a distenzija vratne kičme i D.A., konfuzija lakta lijeve ruke i nagnječenje iste. Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji događaja je u toku.

Dana 30.06.2019.godine u 20,05 sati u ul.Bolnička – Grad Goražde dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica.  Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je izvršila uviđaj i utvrdila da su učesnici saobraćajne nezgode J.M., i M.N., nastanjeni u Goraždu. Rad na navedenom događaju je u toku.