Svečano otvorene 56. MOSI igre “Sokolac 2019”

U prisustvu brojnih zvaničnika i sportista jučer su na Gradskom stadionu na Sokocu svečano otvorene 56. Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI). Igre koje će trajati do 7. jula 2019. godine okupile su oko 2.000 sportista iz 27 općina i gradova sa tromeđe nekadašnjih jugoslovenskih republika (Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), koji će se takmičiti u 15 disciplina, a na Igrama će biti dodijeljeno preko 900 medalja.

56. Međuopštinske omladinske sportske igre danas je svečno proglasio otvorenim premijer RS-a Radovan Višković koji je sportistima u narednim danima poželio dobre rezultate i puno sportske sreće.

Riječi doborodošlice svim sportistima i puno uspjeha u takmičenju u ime Organizacionog odbora i grada domaćina 56. MOSI ”Sokolac 2019.” uputio je načelnik Opštine Sokolac Milovan Bjelica.Svečanoj ceremoniji otvaranja 56-ih MOSI prisustvovali su i gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović, premijerka BPK-a Aida Obuća i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Arman Bešlija.

Grad Goražde na 56. Međuopštinskim sportskim igrama ”Sokolac 2019.” predstavlja 45 sportista u pet disciplina.

gorazde.ba