Mirsad Agović novi ministar finansija

Novi ministar finansija BPK Gorazde je Mirsad Agović, kandidat Nezavisne bosanskohercegovačke liste. On će na ovoj poziciji zamjeniti Šemsa Muslića koji je prije nekoliko dana dao neopozivu ostavku na ovu poziciju. Agović će preuzeti mandat ministra finansija nakon što odluku o imenovanju koju je jutros potpisala premijerka vlade, potvrdi i skupština kantona na sjednici koja je zakazan u utorak 9.jula.

„Ja sam jutros potpisala odluku o prihvatanju ostavke ministra finansija Šemsa Muslića nakon što je od strane Nezavisne bosanskohercegovačke liste stigao prijedlog kandidata za ministra finansija, a riječ je o Mirsadu Agoviću, diplomiranom ekonomisti“, izjavila je Aida Obuća, premijerka BPK Gorazde.

Obuća ističe da je donijela odluku kojom se Agović imenuje za ministra  finansije u Vladi BPK Gorazde, no da će obje odluke, i ona o imenovanju novog  ministra finansija i odluka o prihvatanju ostavke Šemsa Muslića na ovu poziciju biti  proslijeđene Skupštini BPK Gorazde  s obzirom da i jedna i druga postaju punovazne nakon što ih potvrdi kantonalni parlament.

U skladu sa procedurom i poslovnikom o radu skupštine, obje odluke će najprije biti potvrđene na  Komisiji za izbor i imenovanje, a potom i na sjednici Skupštine koja je zakazana u utorak 9.jula.

Podsjetimo da je resor finansija u raspodjeli pozicija u valsti pripao Nezavisnoj bosanskohercegovačkoj listi, koja je na poziciju ministra najprije imenovala Šemsa Muslića koji je prije nekoliko dana podnio neopozivu ostavku na ovo mjesto, kako je naveo, iz privatnih razloga.

Mirsad Agović je diplomirani ekonomista sa dugogodišnjim radnim iskustvom, a posljednih godina radio je kao finansijski direktor Reumala u Fojnici.