Uprava policije informacija za period od 05.07. do 08.07.2019.godine

Dana 05.07.2019.godine u 14,10 sati ul. Ušanovića – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su u nezgodi učestvovali O.H., iz Goražda, i R.Lj., iz Gračanice. Vozač R.Lj., je alkotestiran gdje je kod istog ustanovljeno prisustvo  alkohola u organizmu u iznosu od 0,99 g/kg te je navedenom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 05.07.2019.godine u 21,50 sati u mjestu Mravinjac – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su u nezgodi učestvovali V.N., nastanjen u Njemačkoj, i P.S., iz Goražda. Vozač V.N., je alkotestiran gdje je kod istog ustanovljeno prisustvo  alkohola u organizmu u iznosu od 1,39 g/kg te je navedenom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 07.07.2019.godine u 00,10 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se dežurni ljekar Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde i prijavio da je dovezeno lice R.G., iz Sarajeva, sa povredama zadobijenim u saobraćajnoj nezgodi, a koja se  dogodila na regionalnom putu R-448 u mjestu Donje bare, općina Pale u F BiH. Na lice mjesta izašla je patrola policije Prača koja je utvrdila da je došlo do slijetanja sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Renault Laguna”. Dežuni ljekar nije se izjasnio o stapenu povreda, ali je navedeno lice zadržano na praćenju zdravstvenog stanja. Izvršeno je alkotestiranje vozača gdje je utvrđeno prisustvo 1,68 g/kg alkohola u organizmu. Protiv vozača G.R., poduzet će se Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 08.07.2019.godine u 00,20 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde prijavljeno da u naselju Glamoč – Grad Goražde, lice V.N., iz Goražda pravi probleme u alkoholiziranom stanju. Na lice mjesta izašla je patrola policije koja je izvršila zaustavljenje putničkog motornog vozila marke “Golf 2“  kojim je upravljao V.N.,  te su istog pozvali do službenih prostorija MUP-a gdje je izvršeno alkotestiranje i utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u visini od 1,79 g/kg, kojom prilikom je gore pomenuti u 00,52 sati lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde. Protiv V.N., podnešena je prekršajna prijava iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

bpk.gov.ba