BPK : Informacija Uprave policije

Dana 08.07.2019.godine u 15,20 sati  dežurnoj  službi policijske stanice Ustikolina obratio se uposlenik Kantonalne uprave za šumarstvo i prijavio da je u mjestu Grebak, općina Foča FBiH, izvršena bespravna siječa 2,8 m bukovog drveta koje je odveženo sa lica mijesta. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je potvrdila navode prijave i izvršila uviđaj. Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji djela, te pronalasku počinilaca je u toku.

Dana 08.07.2019.godine u 20,10 sati u mjestu Datelji – općina Pale F BiH,  dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je utvrdila da su učesnici saobraćajne nezgode M.H., nastanjen u Sarajevu i M.F., nastanjen u Prači.   Patrola policije izvršila je uviđaj, a zbog vožnje pod dejstvom alkohola 1,08 g/kg vozač M.F., isključen je iz saobraćaja, gdje je navedenom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 08.07.2019. godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde, su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu, dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ FBiH, protiv osumnjičenog K.S., iz Goražda.