Uprava policije informacija za period 09/10.07.2019.godine

Dana 09.07.2019.godine u 08,10 sati službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su u ul. Ibrahima Popovića – Grad Goražde, kod lica S.M., iz Goražda, pronašli  jedno pvc  pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu” bruto težine 471,10 grama i jedno pvc pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin” bruto težine 2,17 grama. Navedeno lice je pozvano do službenih prostorija MUP-a gdje je nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Istog dana u 08,20 sati S.M., lišen je slobode i  smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. KZ F BiH.

Dana 09.07.2019.godine u 11,45 sati na magistralnom putu M-20, u ul 31. Drinske brigade – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je izvršila uviđaj i utvrdila da su u nezgodi učestvovali: T.Z., iz Višegrada, T.M., iz Goražda, J.Z., iz SAD – Njujorka,  i S.S., iz Goražda. Vozačima T.Z. i T.M., uručeni su prekršajni nalog  iz  oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH.

Dana 09.07.2019.godsine u 21,50 sati  dežurnoj službi policijske stanice Ustikolina obratio se K.J., nastanjen u mjestu Jabuka općina Foča FBiH i prijavio da u mjestu Jabuka općina Foča FBiH, lice P.E., nastanjen u mjestu Dragovići općina Foča FBiH upućuje pogrdne riječi u vidno alkoholisanom stanju i da isti uznemirava građane paleći motornu pilu. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je ispitala navode prijave kojom prilikom je pomenuti odbio da se povrgne alkotestiranju,  te je u 22,40 sati lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi  Goražde. Licu P.E., uručen  je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv  javnog reda i mira, zbog drskog ponašanja u alkoholisanom stanju.

bpk.gov.ba