Sutra u Goraždu performans „Nema te na kahvi“

Dan nakon komemoracije i dženaze,  u znak sjećanja na žrtve srebreničkog  genocida u Goraždu će sutra biti upriličen performans  “Nema te na kahvi” postavkom 8.372 fildžana na mostu Alije Izetbegovića.

Riječ je o tradicionalnom događaju koji organizira Mreža mladih Muftijstva goraždanskog u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

„ Već petu godinu Mreža mladih Muftijstva goraždanskog na ovaj simboličan način odaje počast žrtvama Srebrenice. Građani dolaze, donose svoje fildžane i odaju počast žrtvama te iskazuju suosjećanje sa porodicama koje su čekale svoje najmilije ali koji im nažalost više nikada „na kahvu nisu došli““ – pojasnila je  Amela Dučić, rukovodilac Službe za pravne, administrativne i ekonomske poslove muftijstva goraždanskog.

Dodala je da će ove godine ambijent i sama postavka 8 372 fildžana biti nešto drugačija.

„ Odziv građana je tradicionalno dobar i zaista u velikom broju iskazuju svoje suosjećanje, s obzirom da je Goraždu bila namjenjena sudbina Srebrenice i Žepe i vjerujemo da će tako biti i ove godine. Performans „Nema te na kahvi“ uvijek se organizira dan nakon godišnjice genocida“ – istakla je Dučić.

Performans „Nema te na kahvi“ održat će sutra u 19 sati na Mostu Alije Izetbegovića.