Uspjeh Elmira Građana: S klubom u Bitoli od naredne sezone u Ligi šampiona

“Prelazak iz Turske u Makedoniju za moju rukometnu karijeru bio je pravi potez. Prezadovoljan sam, kratko vrijeme sam na odmoru, a onda idemo u nove radne pobjede. Cijeli projekt u Bitoli mi se dopao, to je jedna ozbiljna priča. Mi smo mlada ekipa, poznavali smo se kroz reprezentativne nastupe, ima mojih kolega iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, uglavnom napravili smo dobar rezultat, plasman u SEHA ligu. Konačno smo poslije toliko vremena skinuli Metalurg sa drugog mjesta, a možemo se pohvaliti da smo igrali ravnopravno sa Vradarom koji je evropski prvak u rukometu, imali smo tijesnu utakmicu kod nas u Bitoli, poslije toga smo dobili poziv za Ligu šampiona koju igramo naredne sezone”, ispričao je Građan za Klix.ba.

Podsjetimo da je Građan svojevremeno bio član generacije juniora koji su na Svjetskom prvenstvu u rukometu 2013. godine najavili bolje dane bh rukometa. Raduje ga novi uspjeh kolega, no o svojoj ulozi u reprezentaciji govori sa dozom nelagode.

“Želim da čestitam kolegama i zahvalim se što su nam donijeli taj plasman na veliko Evropsko prvenstvo, nadam se da će neke stvari u našem savezu i reprezentaciji da se poslože i da će doći na svoje mjesto kako bi pravi ljudi na pravom mjetsu radili ono što treba da rade. Ja lično imam neku čudnu situaciju, konstantno sam pozivan, odazivao se na sve pozive selektora, davao svoj maksimum, ali iz nekog razloga nisam dobio priliku da se pokažem. Imao sam jedan, dva nastupa dok je bio selektor Marković, nakon toga nisam imao ni jedan zvanični nastup. Vrtim se tu, ono što kažu svaki trud se isplati, pa vidjet ćemo”, kaže Elmir.

Građan je inače jedan od ključnih igrača od kojeg u Bitoli mnogo očekuje u budućim nastupima u SEHA I Ligi šampiona.