Revanš 1. pretkola Lige prvaka Celtic – Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva večeras protiv Celtica u Glasgowu igraju revanš utakmicu prvog pretkola Lige prvaka. U prvom susretu prije osam dana na Koševu slavio je škotski prvak sa 3:1.

Iako su poraženi, izabranici Husrefa Musemića su pred svojim navijačima pružili kvalitetnu partiju, naročito u prvom poluvremenu kada su i poveli sa 1:0. Celtic je kasnije došao do preokreta, ali u taboru bh. prvaka mogu biti zadovoljni prikazanom igrom u duelu sa škotskim velikanom.

“Želimo odigrati što bolje, ako je moguće na nivou prvog poluvremena s Koševa. Ekipe kao što su Celtic kazne svaku grešku i tako je i bilo. Primili smo naivne golove, nadam se da smo nešto naučili. Pokušat ćemo odigrati na nivou prvog poluvremena”, rekao je šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo Husref Musemić pred polazak u Škotsku.

Revanš utakmica Celtic F.C. – FK Sarajevo igra se od 20.45 sati na Celtic Parku u Glasgowu, a glavni sudija je Alain Durieux iz Luksemburga.

Pobjednik će u drugom pretkolu Lige prvaka igrati protiv boljeg iz duela Nomme Kalju – Škendija, dok će poražena ekipa svoj nastup u Evropi nastaviti u trećem pretkolu Evropske lige.

bhrt