Vraćaju se vreli dani:I danas do 35 stepeni

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne i krajem dana, postupni porast oblačnosti u sjevernim područjima, može uvjetovat i kratkotrajnu kišu

U Bosni i Hercegovini je jutros sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8.00 sati: Sokolac 14 stepeni, Bjelašnica i Bugojno 15, Ivan-sedlo 16, Livno i Srebrenica 17, Sanski Most i Sarajevo 18, Prijedor i Tuzla 19, Banja Luka, Bihać, Bijeljina i Grude 20, Široki Brijeg i Trebinje 21, Brčko, Doboj, Mostar i Neum 22, Gradačac 25 stepeni. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 948 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne i krajem dana, postupni porast oblačnosti u sjevernim područjima, može uvjetovat i kratkotrajnu kišu. Vjetar slab na momente i umjeren jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 35 stepena.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.