Tuzlaci pobjednici Međunarodnog turnira rukometnih veterana

Bilo je u goraždanskoj Gradskoj dvorani „ Mirsad Hurić“ sportski vatreno, veselo i za novih anegdota zanimljivo na utakmicama rukometnih veterana i veteranki. I naravno, mnogo druženja prijatelja koji se znaju već decenijama iz nekih starih vremena kada su se susretali na nadmetanjima u ligama ex Jugoslavije.

 

Ovaj put, okupili su se na tradiconalnom Međunarodnom turniru veteranskih rukometnih ekipa, u gradu koji, kako su kazali i uz utakmice i na svečanosti dodjele nagrada najboljima, mnogo vole. U Goraždu.

 

Na turniru su, u muškoj konkurenciji učestvovale ekipe RV „ Radnički“ – Goražde, RK „Jugović“ ( Srbija), VRK „Sloboda – Tuzla“. MVRK „ Kairos“ – Trogir ( Hrvatska), RK „„Rudar“ Pljevlja ( Crna Gora) i RK „ Sloga“ – Gornji Vakuf – Uskoplje.

 

Na turniru su nastupile i veteranske ženske rukometne ekipe „ Ravangrad“ – Sombor ( Srbija), ŽRK „Jedinstvo“ – Tuzla, ŽVRK „ Veteranka“ – Trogir ( Hrvatska), SU „ Rukometne NS veteranke“ Novi Sad (Srbija) , ŽRK „ Stara škola“ – Subotica ( Srbija) i ŽRK „ Goražde“.

 

Na terenu gradske dvorane u Goraždu, pred( nažalost malobrojnom) publikom majstori i majstorice rukometa, neki u zaista poznim godinama života, pokazali su da nisu zaboravili igrati atraktivan rukomet, izvesti i poneku sportsku vragoliju, ali i dobro se potruditi da pobjede.

 

Nakon svih nadmetanja šest muških i isto toliko ženskih ekipa prva su mjesta u obje konkurencije osvojile ekipe iz Tuzle: VRK „ Sloboda“ i ŽRVK „ Jedinstvo“. Kod muških timova drugo mjesto zauzeo je tim RK „ Rudar“ iz Pljevalja, a treće ekipa MVRK „ Kairos“iz Trogira.

 

Drugo mjesto u konkurencji ženskih ekipa pripalo je ŽRK „ Stara škola“ iz Subotice a treće timu „ Ravangrad“ iz Sombora.

 

Uz mnogo radosti, pozdrava, čestitanja i sporrskih pošalica, kako je bilo i tokom cijelog turnira, protekla je i svečanost dodjele nagrada najboljim vetaranima i veterankama, a potom i ekipama.

 

Njima je priznanja i pehare uručio Bilal Šuman, selektor muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

 

Organizator turnira, Udruženje Rukometni veterani Radnički – Goražde, priredili su gostima široko goraždansko gosoprimstvo i sigurno nezaboravan ugođaj – splavarenje i rafting Drinom, za šta su i na svečanosti zatvaranja turnira dobili pohvale i aplauze.

Stari – mladi rukometaši i rukometašice iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koje kilometri samo povezuju, pozdravili su se. Do novog susreta i turnira u njhovoj velikoj misiji čuvanja i jačanja sportskog i svakog drugog prijateljstva.

A to u ovom teškom vaktu za dobre ljude ( kakvi su i sportisti) ima sve veći značaj!