Tarik Filipović nakon igranja “Ćire” ostao u gradu na Drini

Nakon što je predstavom “Ćiro” goraždansku publiku ostavio bez daha, popularni glumac Tarik Filipović, odlučio je produžiti boravak u ovom gradu gdje prvi put učestvuje na festivalu prijateljstva.

Gost je Emira Bukovice kojem će biti podrška na velikom koncertu koju Emir i njegov bend Frozen Camels imaju večeras na festovalskoj pozornici, a dan je proveo u društvu sa prijateljima na “Adi” u Ustikolini.

 

“Prvi put sam u Goraždu, jako mi je drago, nije šuplja, moj prijatelj Emir Bukovica je kumovao tome da se nekako uvežemo i ja sam odlučio da nakon predstave ostanem još koji dan, ostajem na njegovom koncertu”, kaže Filipović.

 

Popularni glumac godinama je oponašao Miroslava Ćiru Blaževića, a zbog dugogodišnjeg prijateljstva sa neponovljivim nogometnim trenerom osmislio je i monodramu o njegovom životu koja je ubrzo postala hit.

 

 

 

“Ova predstava nije stvar nogometa, nego čisto kao nešto što vas zainteresira kao nečiji život. Počeo sam ga imitirati na bazi zafrkancije i kratke forme, no kako sam saznavao sve više informacija o njemu, shvatio sam da je to zaista lijepa priča, univerzalna ljudska priča. Čak sam razmišljao i o seriji, filmu i onda mi je pala ideja na pamet ”Pa niko nema predstavu o sebi.’ To mi se neko vrijeme motalo po glavi kao ideja, no Ćiro nije bio za, pa je onda nekako pristao i, kako volim reći, ‘digao rampu’. Našao sam dobrog suradnika, dramaturga Antonija Gabelića i u pola godine smo se naradili, ‘pretumbavali’, sastajali s Ćirom, izmišljali, maštali i na kraju napravili predstavu kojom smo super zadovoljni”, ispričao je Filipović.

 

Tarik trenutno radi na novoj predstavi, piše filmski scenarij, a očekuje ga i velika turneja sa ‘Ćirom’ nakon čega slijedi povratak ‘Milijunašu’

 

“Trebala mi je neka promjena, a sada se vraćam staroj ljubavi”, kaže Tarik.