Uprava policije informacija za period od 02.08. do 05.08.2019. godine

Dana 02.08.2019.godine u 18,30 sati dežurnoj  službi policijske stanice Goražde obratila se A.A.,  iz Goražda i prijavila da je od  njene  majke A.S., iz Goražda, u jednoj trgovinskoj radnji  koja se nalazi u ulici Himze Ćurevca – Grad Goražde, iz torbe otuđeno oko 1000 KM od strane lica Dž.S.,. Na lice mjesta upućena je patrola policije  koja je ispitala navode prijave. Dalji rad na događaju, kvalifikaciji i pronalsku počinioca je u toku.

Dana 03.08.2019.godine u 03,10  sati u mjestu Džindići – Grad, Goražde, došlo do saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom i jednim povrijeđenim licem. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je u istoj učestvovao vozač Č.E., nastanjen u Foča FBiH koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke „Škoda octavia“. Navedenom licu ukazana je ljekarska pomoć gdje se dežurni ljekara nije izjasnio o stepenu povreda. Vozač Č.E.,  je alkotestiran gdje kod istog nije ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu. Protiv učesnika saobraćajne nezgode naknadno će biti poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 03.08.2019.godine u  03,30 sati u mjestu Džindići – Grad Goražde, došlo do  saobraćajne nezgode tako što je vozilo marke „Golf „ kojim je upravljao vozač D.D.,  iz Foče RS BiH koje se kretalo iz pravca Ustikoline ostvarilo kontakt  sa vozilom marke „Škoda octavia“ koje se nalazilo prevrnuto na kolovozu, gdje su zatim vozila marke Golf i Škoda ostvarila kontakt sa službenim vozilom MUP-a BPK-a Goražde marke „Golf A7“.  Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je izvršila uviđaj. Vozač D.D., je alkotestiran gdje je kod istog ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 1,11 g/kg. U vozilu marke Golf nalazili su se i saputnici P.S.,  i P.D.,  gdje je istim ukazana ljekarska pomoć u Urgentnom centru Kantonalane bolnice Goražde. Kod lica P.S., su od strane dežurnog ljekara  konstatovane povrede grudnog koša i desne potkoljenice a kod P.D.,  konstatovane  su povrede nosa i lijeve potkoljenice gdje se dežurni ljekar nije izjasnio o stepenu povreda.  Protiv učesnika saobraćajne nezgode biti će poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 03.08.2019.godine u 09,45 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se Dž.A., nastanjen u Goraždu i prijavio da mu je ispred kuće suprugu Dž.R., fizički napao komšija S.R.,. nastanjen u Goraždu. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je potvrdila navode prijave, kojom prilikom je gore navedena zadobila lakše tjelesne povrede u predjelu glave u vidu crvenila i oteklina ustnovljene u Urgentnom centru  Kantonalne bolnice u Goraždu.  Licu S.R., uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog fizičkog napada.

Dana 03.08.2019.godine u  14,25 sati u naselju Mrđelići, općina Foča F BiH,  policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, lišili su slobode vozača D.R., iz Foče, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 2,79 g/kg, te je isti smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi u Goraždu, gdje je navedenom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 04.08.2019.godine u 01,10 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde prijavljeno je da u  jednom ugostiteljskom objektu koji se nalazi u ul. Zaima Imamovića – Grad Goražde, lice H.A.,iz Goražda pravi probleme. Na lice mjesta izašla je patrola policije koja je kod navedenog u kutiji od cigareta pronašla jedno pvc. pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed” (47,62 grama).  Lice H.A., pozvan je u službene  prostorije MUP-a gdje je izvršeno alkotestiranje i utvrđeno da isti ima 0,68 g/kg  alkohola u organizmu. Jedan policijski službenik  je usljed naguravanja sa gore pomenutim lice zadobio povrede pa je istom ukazana ljekarska pomoć u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde, gdje je dežurni ljekar  nije izjasnio o stepenu povreda. Istog dana u 02,55 sati lice H.A., lišen je slobode i smješten je u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovo kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239.  KZ F BiH.

Dana 04.08.2019.godine u 08,00 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se D.M., nastanjen u ul.Salih bega Kuljuha – Grad Goražde i prijavio da mu je izvršen nasilan ulazak u garažu.  Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je ispitala navode prijave i obezbjedila lice mjesta, a uviđaj su izvršili službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde. Rad na navedenom događaju je u toku.

Dana 04.08.2019.godine u 20,15 sati u ul.Omladinska – Grad Goražde lice Dž.A., iz Goražda od sebe je odbacio jedan ručno spravljen “Džoint”. Uviđaj su izvršili službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde, koji su ustanovili da je navedeni “Džoint” sa sadržinom suhe zeljaste materije bruto težine 0,90 grama. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovo kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. KZ F BiH.

Dana 04.08.2019.godine u 22,00 sati u naselju Mravinjac – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde lišili su slobode vozača B.S., nastanjenog u Foči RS BiH, zbog nezaustavljanja vozila na vidno istaknut znak “STOP POLICIJA” od strane policijskog službenika, vožnje pod dejstvom alkohola 1,43 g/kg i zbog oštećenja putničkog motornog vozila marke “Citroen c3”  kojim je upravljao vozač Č.M., iz Goražda. Gore navedeno lice je u 22,40 sati smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde, a istom će zbog počinjenih prekršaja biti uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

bpk.gov.ba